15 Ocak 2009 Perşembe

Girişimcilik

Girişimcilik hayat için çok mühim bir konu bunu farkettim. Sadece iş dünyası için değil aynı zamanda hayattan koparabileceklerimiz için. Ve ilginç bir şekilde herhangi bir konuda girişimci olmak için illa yeni bir şey bulmaya gerek yok. Bazen gözünüzün önündeki örnekleri başka alanlara uygulayarak da ya pekala girişmci olunabilir.

Örnek;

Starbucks (Kayırıyor da olabilirim kendilerini :))

Kurumsal iletişimde bir çığır açtı starbucks. Hepimiz biliyoruz ki herhangi bir kahve dükkanına gittiğimizde fikirlerimizi yazabileceğimiz ufak kağıtlar olur masada. Çoğu zaman kalem olmadığı için yanımızda pek bir şey yazamayız bu kağıtlara. Açıkçası bana pek de okunuyor gibi gelmez. İnternet hayatımıza inanılmaz bir giriş yapınca bir çok firmanın farketmediği şeyi, insanların internette daha açıksözlü ve isteklerini daha rahat paylaşabilir olduklarını, starbucks farketti ve My Starbucs Idea blog'unu açtı.

Burada starbucks'tan istediğiniz, beklediğiniz şeyleri yazıyorsunuz, ve Ideas in Action da da bu fikirlerden gerçek olanları görüntüleyebiliyorsunuz. Bilmeyenler için; Amerikadaki seçimlerde her oy verene bir bedava kahve fikri bu blogda oluşup büyümüş bir fikirdir.

Nero, bizim Kahve Dünyası da yapsa ya böyle şeyler. Hem hazır starbucks daha bunu Türkiyeye açmamışken? Çok mu zor bir Wordpress kurup kurumsal iletişim ya da iş geliştirme departmanından birilerine bu fikirleri takip etme görevi vermek?

PS: bu yazı için bana ilham veren Serkan Özen'e teşekkür ederim...

0 Yorum:

Yorum Gönder