4 Mayıs 2009 Pazartesi

Sosyal Medya Pazarlamasını Şahsi Bilgisayarlardan Yapıyor Olmak İçin En İyi 3 Neden!

Sosyal medya pazarlaması üzerine çok düşünür, çok çalışır, dolayısıyla da çok yazar oldum bu ara. Bu işin derinlerine indikçe çok şey keşfediyor insan. Bu günün dersi de buymuş: Sosyal medya pazarlaması şahsi bilgisayarlardan daha iyi yapılır!

Neden?
  1. Çünkü araçlar şahıslar için. Bir sosyal pazarlama kampanyasını doğru yönetebilmek için onlarca araca ihtiyaç duyarsınız. Tüm bu aktiviteler sadece web browseriniz üzerinden de yapılabilse de, iş dünyasının en önemli değeri olan zamanı kazanmak için bu araçlar sizin eliniz ayağınız olur. Örneğin; Tweetie. Bilgisayarınızda aynı anda 4 (IE, Firefox, Opera, Safari yada Safari, Opera, Firefox, Komodo) Twitter hesabı açık durabilirken bu araç ile 20 den fazla hesabı (daha fazlası kasıyor biraz.) yönetebiliyor ve tweetlere cevap yazabiliyorsunuz.
  2. Çünkü bu daha doğal. Sosyal medya çalışmalarının tümünün altında aslında aynı mantalite vardır. Doğal, içten olmak. Bu sebeple aslında en verimli sosyal medya yönetimi bir starbucks bahçesinde yapılabilir. Çünkü yarattığınız hava, girdilerinize de yansıyacaktır. Üstelik open-office çalışmak gibisi yok!
  3. Çünkü yazmalı, yaratmalı ve bu dünyanın bir parçası olmalısınız. Ve şirketteki her hareketinizin izlendiği makinalar buna hiç bir zaman elverişli değildir. Üstelik, eğer bir tasarımcı değilseniz, ki sosyal medya yönetimi yapıyorsanız muhtemelen değilsiniz, PC kullanırsınız. Ve yazı yazarken kitlenen programlar, cevap vermeyen outlook, ve erişim izniniz olmayan klasörlerle boğuşursunuz. Zaman kaybı değil de ne?!
Bu sebeple; Sosyal medya pazarlaması şahsi bilgisayardan daha verimli yapılır. Hatta en verimli sokakta yapılır.

En uzun yazı başlığım da bu olsun!

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de şirketim için kendi bilgisayarımı kullanıyorum. Hatta sosyal medya çalışmaları için sadece Flock denen firefox tabanlı tarayıcıyı kullanıyorum. Çok kolaylık sağlıyor.

Özgür Akman dedi ki...

Evet Flock oldukça verimli bu işler için.. İyi hatırlattın!

Yorum Gönder